edp4775-005-CFDokumentarni film "Live 2012" snimljen je na Mylo Xyloto svetskoj turneji sastava Coldplay. Od juna 2011. godine, kada je turneja otpočela, grupu je gledalo preko tri miliona ljudi. Film je režirao Paul Dugdale koji je odgovoran za koncertne filmove 'Live at the Royal Hall' Adele i 'Worlds On Fire' The Prodigy. Za ovo izdanje su snimani koncerti Coldplay na Stade de France u Parizu, Bell Centre u Montrealu i trijumfalni nastup na Pyramid Stageu festivala Glastonbury 2011. 


Frontman sastava Coldplay Chris Martin kaže: 'Mylo Xyloto' turneja je bila najzabavnija koju smo ikad imali. Bila je emocionalno zahtevna od početka, delom zbog toga što smo ponosni na našu muziku, zbog LED narukvica, pirotehnike, lasera i svih tih stvari, ali najviše zbog fantastične publike za koju smo svirali. Tokom godina naša publika je postala bitan element koncerta. Glasni su, raznoliki, puni duše i čine da pesme zvuče puno bolje nego kada ih sami izvodimo. Hteli smo da zadržimo osećaj koji nam daju, i eto koncertnog filma.'A Reditelj Paul Dugdale kaže: 'Hteli smo da napravimo film koji bi bio koliko intiman, toliko i epski, naglašavajući bleštav nastup Coldplay. Set smo organizovali koristeći snimke sa više koncerata, a Stade de France koji može da primi 75 000 ljudi je bio temelj. Ja sam pristupio ovom filmu na isti način na koji Coldplay doživljava svoje nastupe. U osnovi to je film o ljudima i hteli smo da naglasimo to što je bend smekšao granicu između
pozornice i publike. Na koncertima podjednako dodiruju one u prvim i one u zadnjim redovima. To je 90-minutni kaleidoskop emocija. Moj glavni zadatak je bio da izvedem da se gledaocima oči rašire i da im brže zakucaju srca.''Live 2012' na CD/DVD, DCD/CD, Blu Ray/CD izdanju, kao i u digitalnom obliku.

Baneri