Robert Pešut (rođen 1. decembra 1965. u Ljubljani) koji deluje pod scenskim imenom Magnifico, objavio je novo izdanje,
CD“Charlatan de Balkan”, koji  su ukrasile “Tivoli (Shabadaba mix)” (gost pevačica Camille Bertault), “Kuku lele”, “Cici mici”, “Dalmazia” i “Ya Mustafa” (obrada “Mustafa Ya Mustapha” iz repertoara libanskog pevača Boba Azama, ali i Đorđa Marjanovića). Gostovali su Symbolic Orchestra (gudači), Ivan Pavlović Orchestra (duvači), The Frajle (prateći vokali), Oktet Kavsov brat i drugi. 
 


Solo karijeru je započeo pločom “Od srca do srca” 1993. godine. CD “Kdo je čefur” je začinio provokativnim temama. Čefur je u slovenačkom slengu izraz za došljake sa juga bivše Jugoslavije. Sa pesmom “Silvia” se takmičio za slovenačkog predstavnika na “Pesmi Evrovizije” 1998. godine. Nije izabran ali je pesma postala veliki hit u Sloveniji. Na disku “Sexy boy” je obradio “Dolina našeg djetinjstva” Đorđa Novkovića i grupe Pro arte i nazvao je “Bili smo djeca mi”. Nastavio je kombinujući funk, disco, popevke, folk i rock na albumu “Export import” sa kojim je postigao uspeh u Evropi, a SONY ga je objavio u 56 zemalja. Tako je pesmu “Hir aj kam, hir aj go” (sa citatom “Fejatov čoček” iz repertoara Fejata Sejdića) modni kreator Robert Kavali upotrebio za predstavljanje svoje nove kolekcije. A koristila je i automobilska firma Fiat u reklamnoj kampanji. Dok je “Giv mi mani” bila u TV seriji “Miami Vice”. Ta tema je kasnije u swing aranžmanu pod nazivom “Samo malo” postala udarna u filmu “Montevideo, Bog te video”. Na disku “Grande Finale” je u “The Land of Champions” (obrada “House of the rising sun”) otpevao lament nad Jugoslavijom, a posvetu Rambu Amadeusu učinio je u “Pismo kumu (Rambo Rambo)” (refren je inspirisan nazivom pesme “Ramo, Ramo druže moj” Muharema Serbezovskog). Kombinujući dragačevske trube, muziku iz špageti vesterna i pevanje na engleskom s jakim

akcentom, potvrdio je stečenu popularnost. Na disku “Srečno” je deo svojih pesama ponovo snimio u country i swing maniru. Pratio ga je Magnifico Balcountry Quartet koji čine Anže Langus Petrović (bas, vokal), Robert Pikl (gitara, vokal) i Aleksandar Pešut (bubnjevi). Kao svojevrsno priznanje doživeo je poziv da 2010. godine nastupi na Saboru trubača u Guči. Veliki uspeh je postigao kao autor muzike za filmove “Montevideo, Bog te video” i “Montevideo, vidimo se” Dragana Bjelogrlića. Uz teme “Ljubav u C-duru”, “Gardijski sevdah”, “Ča ča del rio Drina” (obrada “Marš na Drinu”), španska pevačica Luz Casal je otpevala “Al Viento” i “Madrugadas”. Temu “Pukni zoro” posvetio je dedi, srpskom borcu koji je u I svetskom ratu prošao solunsku Golgotu. Praćen vojnim orkestrom “Stanislav Binički” sa tim programom je nastupao u Sloveniji, Italiji i Švajcarskoj.
  Glumio je u filmovima "Stereotip", “Porno film” (oba režija Damjan Kozole), "Kajmak i marmelada" (scenario i režija Branko Đurić), “Poker” (Vinci Vogue Anzlovar) i “Pr’ Hostar” Luke Marčetića. Njegova pesma “Evo me narode” je korišćena u TV seriji “Vratiće se rode”. Uradio je muziku za TV serije “Prepisani” i “Senke nad Balkanom”. O njemu je dokumentarni film “Charlatan Magnifique” snimila Maja Pavlin. 

www.magnifico.si


Diskografija
Singlovi
“Silvia” (Menart 1998.)
“Hir aj kam, hir aj go” (Columbia 2004.)
Albumi
“Od srca do srca” (Helidon 1993.)
“Kdo je čefur” (Menart 1996.)
“Stereotip” (Nika 1997.)
“Sexy boy” (Pop Records 2000.)
“Komplet” (Menart 2001. kompilacija)
"Export import” (Arih / SONY 2004.)
“Grande Finale” (Arih 2007.)
“Srečno” (Arih 2008.)
“Magnification” (Piranha 2010. kompilacija)
“Montevideo, Bog te video” (Menart 2014. dupli)
“Charlatan de Balkan” (Dallas Records 2017.)

Izdanje mozete nabaviti u Dallas Music Shop-u

Sremska 2

011/2638 699

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

Baneri