lenny.jpg''It Is Time For A Love Revolution'' je osmi studijski Lenny-jev CD i izašao je posle trogodišnje pauze. U novim pesmama opet nudi bučni rock'n'roll sa primesama soula, funka i jazz groovea, ali i poziva na emotivni ustanak.

 

''Volim ovaj album i njegovu emociju. Osećam se kao dete koje se igra u svojoj sobi, a od toga nema vrednijeg osećaja slobode'' – kaže Lenny.
 
Sloboda je i najdominantnija sila na novom albumu koji je akustikom i duhovnošću blizu Kravitzovog debi albuma ''Let Love Rule''.
 
CD je sniman tokom prošle godine na lokacijama kao što su New York, Miami, Pariz, Bahami i Brazil. Kravitz je napisao, producirao, aranžirao i odsvirao svih 14 pesama na albumu.
 
''It Is Time For A Love Revolution'' govori o ljubavi i spiritualnoj revoluciji pozivajući ljude da se otvore i puste ljubav u svoje srce. A u pesmi "Back in Vietnam" on govori o ratu u Iraku upoređujući ga sa vijetnamskim.
 
Kroz singlove "Bring It On", "I'll Be Waiting'', "Love, Love, Love", "Dancin' Til Dawn" i "I Want To Go Home", novi album nudi sve ono što Kravitza već gotovo 20 godina čini jednim od najbitnijih muzičara na svetu.

Baneri