matija_dedic.jpgNovi CD Matije Dedića "Life of flowers" donosi devetnaest pesama elegantne jazz pop atmosfere. Uz Matiju na klaviru zavodljivosti ove ploče doprineli su Gibonni, Massimo Savić, Oliver Dragojević, Gabi Novak, Ivana Husar, Maja Vučić, Kristijan Beluhan, Arsen Dedić i drugi.
 
CD je u domaćim prodavnicama zvanicno od 15. februara.
"Life of flowers" sadrži devetnaest pesama u trajanju od sedamdeset četiri minuta. CD otvara pesma "Lush life" snimljena na koncertu Matije Dedića i Massima Savića u Sava centru. U ostalim pesmama su gostovali Gabi Novak, Ivana Husar, Kristijan Beluhan, Gibonni, Black Coffe, Maja Vučić, Oliver Dragojević (snimak sa nastupa iz Olimpije u Parizu), Lea Dekleva, Arsen Dedić i drugi. Album je dobio ime po knjizi poezije Dore Pejačević "život cvijeća" a za dve pesme su upotrebljeni njeni tekstovi. Na disku su i lične teme “Marina”, posvećena Matijinoj ženi i “Lu”, njegovoj ćerki.

Na izdanju „Tempera“ (Dallas Records 2004) cenjeni jazz pijanista Matija Dedić je u postupak stavio neke od najvećih hitova Gibonnija. Evergreen temama kao što su „Cesarica“, „Mirakul“, „Judi, zviri i beštimje“, „Ako me nosiš na duši“ i drugim dao je i sasvim nova, gotovo ambijentalna čitanja Gibonnijevih melodija.

Matija Dedić je na disku „Drugi pogled“ (Dallas Records 2005) predstavio nadahnute obrade nekih od najlepših pesama svog oca Arsena Dedića. Uz instrumentalne verzije „Kuća pored mora“, „Ne plači“, „Sve te vodilo k meni“, „Moderato cantabile“, Gabi Novak je otpevala „Kuća za ptice“, a Arsen „Sve što znaš o meni“.

Jazz CD „Visiting Bruxeless“ (Dallas Records 2006) Matija Dedić je snimio uz pomoć kolega iz inostranstva: Jean Louis Rassinfosse (bas) i Marek Patrman (bubnjevi). Disk je snimljen na njihovim nastupima u „Vatroslavu Lisinskom“, a sadrži Matijine teme, obrade jazz klasika i osobeno viđenje pesme „Razgovor s konobarom“ Arsena Dedića.