joss_stone.jpgTreći CD britanske soul pevačice i kantautora ''Introducing Joss Stone'' donosi električni miks toplog starog soula, R'n'B-ja sedamdesetih, harmonija Motown grupa i hip hop groovea i ujedno je, kako sama Joss kaže, ''prava ja''.
''Zato se i zove ''Introducing Joss Stone''. To su moje reči i to sam ja kao umetnik''.

 

 

 

 

joss_stone2.jpgBudući da je album želela da napiše sama, otišla je na Barbados i radila na tekstovima. Ostala je tamo nekoliko meseci pa je prešla na Bahame i rad nastavila sa producentom Raphaelom Saadiqom (poznatim po saradnji sa D'Angelom, The Roots, Macy Gray). ''Raphael (na albumu je svirao bas) je najneverovatniji muzičar koga sam srela. Muzički, čini mi se da mi čita misli. Samo se pogledamo i on tačno zna šta želim.'' 
Stone i Saadiq su dva meseca snimali na Bahamima, a zatim su miks ploče uradili u Electric Lady studiju u New Yorku. Sa njima je radio reper/pevač/tekstopisac i producent Novel (unuk soul legende Solomona Burkea), a pisao je pesme za Kelis, India Arie, kao i za Beau Dozier (sina legende Motowna Lamont Doziera) s kojim je Joss sarađivala na albumu ''Mind, Body & Soul'' iz 2004. Na albumu gostuje reper Common na ''Tell Me What We're Going To Do'' i Lauryn Hill u pesmi ''Music''.
Joss Stone se prvi put na sceni pojavila kao darovita šesnaestogodišnjakinja sa ''bogatim, dubokim soul glasom'' kako je New York Post tada napisao, nazivajući je ''posebnijom od svih pevačica njene generacije''.
''Soul Sessions'', album obrada manje poznatih soul zapisa izašao je 2003. godine, zatim je godinu dana provela na turneji, pa snimila ''Mind, Body & Soul'', drugi studijski album ispunjen novim pesmama.
Za to izdanje je 2005. godine bila nominovana za tri Grammyja, uključujući i onaj za ''najboljeg novog izvođača''.
Tokom karijere Stone je delila pozornicu sa veličinama kao što su James Brown, Rolling Stones, Gladys Knight, Patti Labelle, Mavis Staples, Donna Summer, Smokey Robinson, Rob Thomas, Mellisa Etheridge, John Mayer i John Legend. Sa devetnaest godina je prodala preko 7,5 miliona albuma.

Baneri