nick_cave_album.jpgNick Cave & The Bad Seeds su 3. marta 2008. godine objavili četrnaesti studijski album ''Dig, Lazarus, Dig!!!''.
Prvi singl je naslovna pesma ''Dig, Lazarus, Dig!!!'' i objavljena je na CD-u i 7'' vinilu, a
B-strana sadrži novu pesmu ''Accidents Will Happen''.

 

 

 

 

nick_cave.jpgAlbum su producirali Nick Cave & The Bad Seeds i Nick Launay, a snimljen je prošlog leta u ''State of the Ark'' studiju u Richmondu. Miks je uradio Nick Launay u ''British Grove'' u Chiswicku.

 ''Još kad sam kao dete prvi put u crkvi čuo priču o Lazaru, bio sam uznemiren i zabrinut - kaže Nick Cave - U stvari, meni je to bilo traumatično. Svi smo puni strahopoštovanja prema uskrsnuću, jednom od najvećih Hristovih čuda, ali nisam mogao da se ne zapitam šta je Lazar mislio o tome. Da budem iskren, u detinjstvu sam se ježio od te priče. Sada sam Lazara smestio u Njujork, u savremeni svet. Mnogo sam razmišljao i o Hariju Hudiniju. On je veći deo života pokušavao da oduzme ugled spiritualistima koji su proganjali sirotinju. Nije verovao u zagrobni život ni glasove iz groba. Bio je drugi najbolji oslobodilac od okova. Prvi je, naravno, bio Lazar.

Htio sam da stvorim neku vrstu medija za Houdinija koji bi možda želeo da se javi iz groba. Ponekad, kasno noću, ako pažljivo slušate pesmu, možete da čujete njegov glas i tužno zveckanje okova. Kao da govori: ''Ne znam tačno, ali tamo gore se definitivno nešto događa''. To je najviše elegija o Njujorku sedamdesetih.''