supergrass.jpgŠesti studijski album ''Diamond Hoo Ha'' sadrži jedanaest glamuroznih i oštrih rock'n roll pesama. Supergrass i dalje uspešno drže balans između spontanog ''biti cool'' osećaja i komercijalnog uspeha.
''želeli smo ploču na kojoj može da se dobije sve od Supergrass'' – kaže frontman Gaz. ''Veselje, intenzitet, tama, melodija... Sve nam je to oduvek bilo važno''.

Ovom energičnom i melodičnom albumu su prehodili "Road To Rouen" (2005.) i ''Best Of...Supergrass Is 10'', a nastao je posle bezbroj koncerata tokom kojih se bend rastajao, sastajao, pronalazio, zaljubljivao...

Tako je tokom snimanja u Rouenu u Francuskoj, bubnjar Danny napustio bend. ''Rešavao sam se unutrašjih demona, osećao sam se odvojeno od ostatka benda.''- rekao je Danny. Ali kad je raščistio sa sobom vratio se u grupu. CD su snimili u Berlinu u Hansa studiju u kome je David Bowie uradio albume ''Low'' i ''Heroes''. Za produkciju je bio zadužen Nick Launay, poznat po radu sa Nick Caveom, PiL i Gang Of Four. ''Nick je oduvek voleo naš bend, gledao je naše koncerte, prepoznao energiju. Najbitnije je da se mi i dalje osećamo kao nov bend. Lični problemi kroz koje smo prošli su učinili da se osećamo stvarno sveže. Međusobno smo uspostavili novu vezu koja se oseća i u pesmama'' kaže Gaz.

Baneri