radiohead.jpgOd samih početaka u Oksfordu ranih devedesetih, Radiohead su pomerali granice muzike.

Njihovi albumi su osvajali top liste, ali i hvale kritike. Svojevrstan eksperiment su uradili i sa novim ostvarenjem, diskom "In Rainbows". Kompletan materijal su postavili na svoj site i svaki poštovalac njihove muzike je mogao da ga preuzme i sam odluči koliko za to da plati. Ipak, svesni da pravi diskofili nisu izumrli, Radiohead su početkom 2008. godine "In Rainbows" objavili i kao zvanično izdanje te je ovaj CD posredstvom Dallas Records dostupan i publici u Srbiji.

 

 

 

 Radiohead „The Best Of“

radiohead2.jpgKompilacijski disk Radiohead „The Best Of“ je objavljen maja 2008. godine i to u dve verzije. Jednu čini dupli CD sa izborom od 29 njihovih hitova, a druga je jednostruka sa ponudom od 16 pesama. Paralelno je izašao i DVD „The Best Of“ na kome je izbor spotova među kojima su video radovi za pesme „Karma Police“, „Paranoid Android, „No Surprises“, „Creep“ i druge.


''The Best Of'' predstavlja prvu retrospektivu u karijeri Radiohead a obuhvata dvanaest godina njihovog rada za Parlophone Records.

Kolekciju čine singlovi, ključne albumske pesme i najbolji koncertni snimci. „The Best Of“ je objavljen maja 2008. godine i to u dve verzije. Jednu čini dupli CD sa izborom od 29 njihovih hitova, a druga je jednostruka sa ponudom od 16 pesama. Paralelno je izašao i DVD „The Best Of“ na kome je izbor spotova među kojima su video radovi za pesme „Karma Police“, „Paranoid Android, „No Surprises“, „Creep“ i druge.

 

CD1
Just
Paranoid Android
Karma Police
Creep
No Surprises
High and Dry
My Iron Lung
There There
Lucky
Fake Plastic Trees
Idioteque
2+2 = 5
The Bends
Pyramid Song
Street Spirit (Fade Out)
Everything In Its Right Place

CD2
Airbag
I Might Be Wrong
Go To Sleep
Let Down
Planet Telex
Exit Music (For A Film)
The National Anthem
Knives Out
Talk Show Host
You
Anyone Can Play Guitar
How To Disappear Completely
True Love Waits 

Baneri