tank.jpgNa disku „Tank“ Asian Dub Foundation su potvrdili da su i dalje politički angažovani i da ne zatvaraju oči pred događajima u svetu.
Kako i naslov albuma sugeriše, „Tank“  je nastao u vreme kada i dalje preti opasnost od novih ratova. Pesma „Oil“ skreće pažnju na ekonomski interes u pozadini ratnih zbivanja, „Take Back The Power“ govori protiv diktatorskih režima, dok „Warring Dhol“ analizira situaciju u Pakistanu i Bangladešu. Album pršti energijom, dobro kombinovanim gitarskim riffovima, dubokim bass deonicama i sofisticiranom elektronskom osnovom.
 
Iako su već više od deset godina na prvoj liniji muzičke i političke angažovanosti, čudi lakoća kojom isporučuju pametnu i direktnu plesnu muzičku bombu, a to su otkrili već singlom „Fly Over“. Retko koji band danas tako dobro na podijum za igru donosi vrhunski ritam i političku poruku. Asian Dub Foundation su albumom „Tank“ nastavili borbu koja će kako i sami naglašavaju, trajati do poslednje odsvirane dionice. A nje još nema na vidiku...

Na disku „Keep bangin' on the Walls“ (2003) sakupljen je izbor snimaka napravljenih na svetskoj turneji koju su Asian Dub Foundation održali tokom 2003. godine. Dok CD „Time Freeze 1995 / 2007: The Best Of“ (2007) sadrži izbor njihovih najuspešnijih pesama.
              www.asiandubfoundation.com
Baneri